Kontakt
Forside
BC mangekamp
BC mangekamp arkiv
BC resultater
BC statistik
BC aktiviteter
BC medlemmer
BC shoppen
Om Blue Circle
BC vedtægter

STATS
Online nu : 1
Besøgende i alt : 2025056
Medlemmer i alt : 40
MEDLEMS LOGIN
Brugernavn
Kodeord

Artikler

BC Adventure 2013 31/08/2013

Kuldsejle – Kuling – Kullen !!

Nej – Hjerne og hjemstavn

 

BC Adventure  31/8 – 1/9 2013

 

Efter et års fravær var Adventure igen på programmet. Da sommeren endelig tog sig sammen fik vi en smuk og lang sommer – men lige i vores weekend blev der varslet kuling i indre danske farvande fra lørdag eftermiddag og desværre varende også hele søndagen. Hvad betød det ?

 

Jah vi havde linet fire stolte af medlemmernes skibe op i Helsingør Nordhavn, og vi havde planlagt et togt ud af Nato mod Mölle ved Kullen. Vi skulle ikke kun lege stilleleg deroppe. Et stort planlægningsarbejde var gået forud og budgettet stod til at få et drag over nakken. Fredag aften da proviant var båret ombord på to af skibene måtte vi bide i det sure æble og banke en nødplan ned.

 

Lørdag formiddag da de fjorten tilmeldte mønstrede blev briefingen da, at vi efter lodtrækning fik fordelt folk på de fire skibe og at vi skulle sejle en distance kapsejlads fra Helsingør rundt om Ven – først ned langs Sveriges siden derefter syd om Ven og op til mål som var vesttønden  på nordvest siden af Ven. Den skulle rundes 360 grader.

Herefter frokost i Norreborg – for derefter at sejle i læ på Sjællands østkyst.

 

Alle kom godt ud til start, vejret var OK lidt sol 17-18 grader vestlig vind - svag/jævn. Gamemaster blæste støvet ud af det gamle messinghorn og kapsejladsen gik i gang. Som skrevet står var vi  4 både; en  Hallberg Rassy 312/Barbara (skipper Morten/31 fod) Jeanneau 35/Sunrise (skipper Christian) Bavaria 37 cruiser/Arca (eskadrechef  Erik) og en Beneteau 40/Blue Dream (skipper Claus) – så det var jo en ulige sammensat flotille. Men lystal/TCC havde vi fundet frem og det skulle gerne dæmpe ulighederne  - lidt/noget !


 

 

 

Spredningen i feltet blev hurtigt stor. Blue Dream forsvandt ned mod Ven og Morten med mandskab fik Hallberg Rassyen i det hurtige gear. Ned mod Ven diskuteredes strømforhold og der blev trimmet og diskuteret. Men sult og tørst skulle også stilles så vi skaffede undervejs. Et par ækle regnbyger lod sig komme. Ned mod Bäckviken på østkysten gik det langsommere og langsommere og diverse morsomme bemærkninger om opfriskende vind – var tæt på at være den eneste luft der var !

Hov hvad var nu det – havde Blue Dream kastet anker syd for Ven. Havblik. Arca nåede helt op og gik også i stå.


 

Morten tog en sydlig kurs mod Polen og havde ganske lidt fart i skibet. Sunrise kom langt bag fra men kom også helt op og forsøgte at gå tæt på kysten. Konkurrencen var nu helt åben igen og feltet næsten samlet –

MEN så kom vinden og den kom pludseligt, stærkt og vi nåede hurtigt 8-12 m/sek og så lagde bådene sig nydeligt i naturlig hakkeorden efter vandlinje længde.

Stenhårde kryds op langs vestkysten af Ven, så røgvand og krængning – men folk hyggede sig.

Først over mållinjen kom følgelig Blue Dream, forholdsvis tæt fulgt af Arca, så Barbara og til sidst Sunrise.

 

Pga af den nu stærke vestenvind og vores tidsforbrug som følge af den tidligere svage vind, besluttedes det at gå direkte til destination 2, som var Humlebæk Havn. Valgt fordi den lå på østkysten med stejle bjerge direkte ned til kysten og derfor ville være rolig at ligge i for natten. Men det er en lille havn og vores skibe er mægtige, så vi måtte tage til takke med havneindløbet.

 

 

Det klarede op, Gin tonic og præmieoverrrækkelse. Bruun havde smuglet sin gamle Enigma maskine med og havde udregnet resultatet vægtet med lystal:  Vinder Morten med mandskab i Hallberg Rassy, derefter Blue Dream, Arca tre og Sunrise nummer fire.

 

Så sult og madlavning. Dejlige rejemadder, kæmpe grillede New Zealandske bøffer og en spand kartoffel salat. Vin, øl, salat og en dejlig aften i læ med gode bænke. Mørket faldt på og de kulørte lamper blev tændt.  Årh nej – jo vi skulle jo igennem det EOG. (Se særskilt referat andetsteds).

BCs sanghæfte fik debut og Neubert valgte selv  blev valgt som BC korleder. Her kan vi blive bedre, men vi istemte af karsken bælg  og nåede alligevel det meste af hæftet igennem og endda videre med bla ”Og det var syd for Køge….. ”      

 

De spillelystne fandt backgammon frem og vi grillede natpølser og brød. De første kastede sig i køjerne og hurtigt fulgte de spillelystne.

De alkohol påvirkede snorkede og resten lukkede ikke et øje den nat. Bådene lå monster uroligt i yderhavnen af den gamle kanonbådshavn (bygget da angelsaksen var os fjendtligt stemt).

 

Menige vågner tidligt, solen skinnede. Morgenmad på broen og straks derefter taxer til Helsingør og selskabet opløstes. Arca, Barbara og Blue Dream sejlede hjem i vindforhold der mindede om lørdagens.    

 

Jeg håber folk syntes vi fik en god nødløsning på Adventure – som blev fuldstændig anderledes end planlagt. Men jeg synes folk tog det med oprejst pande og at kammeratskab og hygge var super.

Tak for det og tak til skipperne for at deltage med jeres stolte skibe.

 

Slut på uddrag fra logbogen.

Erik

 

 

Se billeder her 

 

Resultat BC Adventure Sejlads 2013
sejltid lystal resultat
1 Morten Jensen 256 min. 1,072 274,432
1 Otto Neubert
1 Henrik Bergsbo
4 Claus Hyldgaard Olesen 242 min. 1,198 289,916
4 Søren Bruun
4 Henrik Aakjær
4 Jesper Pedersen
8 Erik Holther 251 min. 1,185 297,435
8 Jesper Olesen
8 Ole Skjold Hansen
8 Rene Bang Hansen
12 Christian Kauman 259 min. 1,163 301,217
12 Peter Juul Ottesen
12 Michael Weile
19 Alle Andre

Stadig i gult

 

 Ole Skjold Hansen

Tilmeldte
Ingen tilmeldte endnu.
Log ind for at tilmelde dig.

TILBAGE


 

PRINT