Kontakt
Forside
BC mangekamp
BC mangekamp arkiv
BC resultater
BC statistik
BC aktiviteter
BC medlemmer
BC shoppen
Om Blue Circle
BC vedtægter

STATS
Online nu : 17
Besøgende i alt : 2805847
Medlemmer i alt : 38
MEDLEMS LOGIN
Brugernavn
Kodeord

BC aktiviteter

BC aktiviteter giver dig en oversigt over hvad der er sket ved diverse arrangementer såsom sommertouren, BC business og BC family samt referater fra Ordinær Generalforsamling og Ekstraordinær Generalforsamling.

BC Sommerfest Malmø 2022 27/08/2022

BC Sommerfest 2022 i Malmø

I tredje forsøg lykkedes det Jesper Schønnemann og Co at få samlet opbakning til en sommerfest. Det 3. alternativ var prisbillige Malmø og havde 17 tilmeldte BC´ere (en meldte desværre fra) men resten fik sammen med deres bedre halvdel en forrygende lørdag/søndag i Malmø.

Vi mødtes på ****Hotel Elite Plaza i centrum kl. 1200, og efter kort intro af Schønne, tog ”fru Schønnemann” Mette over og fortalte levende om Malmøs historie, som en del af Danmark og nu med 43% af ikke svensk oprindelse. De har deres udfordringer, da den næststørste indvandre gruppe er danskere.

Herefter tog formanden over og førte flokken gennem regnen ned til kanalen, hvor dagens aktivitet blev afsløret, vi skulle ud og sejle. 3 skippere var udpeget; Ole Skjold, Morten Lås og Aakjær, de samlede deres besætninger og fik lastet proviant og drikke ombord. Og så var det bare at sejle, ombord på båden var en kuffert med en Quiz som skulle løses undervejs, desværre havde det ene hold smidt deres svarark væk, så konkurrencen kunne ikke afgøres, men svarene kan ses under billeder. Og ja af de 2 hold som indleverede svar, så havde Team Ole Skjold flest rigtige.

Undervejs på turen, kanalen og havnen rundt, blev der indtaget rigeligt med Rose og Øl, samt spist dejlige sandwich. Flere af bådene var igennem den espalier af vand som vi mødte undervejs, man kunne jo næsten ikke blive mere våd, men alle tog det med godt humør, så glemmer vi da ikke turen lige med det samme! Det er ligesom med ålen i Riga som flere sagde.

Og lige pludselig var tiden gået og vi stod igen på broen hvor festen fortsatte, selvfølgelig med Merot i vandet, med ur, telefon og pung, det blev dog tørret, men Merot kunne bruge resten af eftermiddagen til at dykke efter sin manglende sandal. Herefter var der fri lej…

Indtil vi igen skulle mødes kl. 1800 i nr. 127 = Juniorsuiten, hvor der var linet op med alverdens drikkevarer som Schønne havde hjembragt fra Tyskland.  Så godt optanket kunne vi gå de 500 meter til Paddys Pub & Restaurant (noget af et in sted i Malmø), hvor vi fortsatte med en dejlig ”svensk 3. retters menu”, kødet i hovedretten var rigtig godt og vinen som Weile havde udvalgt blev også rost rigtig meget.

Da middagen var indtaget, fortsatte vi med cocktails og dans på det store sted, hvor der var 2 orkestre som spillede i forskellige rum. Derefter drypvis hjem til hotellet når man ikke kunne mere…

Dagen efter morgenmad, ud check, nogle for at handle og se mere til Malmø, shopping center, Turning Torso, andre direkte til DK.

Men tak for en dejlig Sommerfest til alle som deltog, og stor Tak til arrangørerne, læs Jesper Schønnemann, for at gøre det muligt igen at holde BC Sommerfest.

SB

 Se billeder fra sommerfesten i Malmø her

Følgende BC´ere med, eller uden fruer deltog:

Claus Olsen

Tem Sander
Jesper Schønnemann
Kim Lohmann
Ole Skjold Hansen
Henrik Bergsbo
Henrik Merót
Michael Baasch
Stig Arve Jepsen
Morten Jensen
Søren Bruun
Christian Kauman
Michael Weile
Henrik Aakjær
Robert Kreijtz
Henrik Schwenn

 

Lidt fakta om Malmø:
Malmö er Skånes største og Sveriges tredjestørste by med 354.365(2022) indbyggere. Byen blev grundlagt i 1353 og var i flere hundrede år Danmarks næststørste by.

Malmø omtales i historien første gang i 1200. Bynavnet var dengang Malmoghe eller Malmhauge. Navnet er sammensat af malm (sand) og hauge (banke).

I 1437 fik Malmø sit byvåben med den skånske grif af Erik af Pommern. Byvåbnet fik to griffer med røde kroner, som blev taget fra kongens eget våbenskjold, hvilket sandsynligvis var et forsøg på at få sympati fra byens borgere. Kong Erik lod også opføre Malmøhus fæstning.

I den danske reformation spillede Malmø en vigtig rolle. Malmø-borgmesteren Hans Mikkelsen oversatte sammen med den i samme by bosatte lunde-kannik Christiern Pedersen Det nye testamente til dansk, og Malmø-præsten Claus Mortensen Tøndebinder udgav den første danske salmebog, Malmø-salmebogen.

Ved freden i Roskilde i 1658 måtte Danmark afstå Malmø sammen med resten af Skånelandene til Sverige. Malmø blev præget af de dansk-svenske krige både før og efter afståelsen og af forsvenskningen af Skåne under de følgende konger.

I 1659 blev ni af medlemmerne i Malmøsammensværgelsen, der havde som formål at befri Skåne fra det svenske herredømme, dømt til døden. Henrettelserne blev gennemført på Store Torv (Stortorget). Da Bartholomæus Mikkelsen, Johan Jørgensen og Jokim Brun var halshugget blev resten af dødsdommene ændret til landsforvisning. På samme sted henrettedes i 1678 Jørgen Krabbe, anklaget for samarbejde med Skånes friskytter.

I 1712 blev Malmø stærkt hærget af pesten, og ca. 300 af stadens ca. 600 huse stod tomme. Efter afslutningen af den Store Nordiske Krig i 1720 fulgte en længere periode med fred, hvor det igen langsomt gik fremad for byen.

Anlægningen af havnen påbegyndtes 1775 af Frans Suell. Kockums værksteder grundlagdes 1840. En af Sveriges første jernbaner indviedes mellem Malmø og Lund 1856. I 1880'erne havde den svenske arbejderbevægelses pionerer, August Palm og Axel Danielsson, Malmø som base. Sporvejen i Malmø indviedes 1887. Stadsteatern i funkisstil indviedes 1944. VM i fodbold på det nye Malmö Stadion afholdtes 1958. Malmö Högskola (universitet) etableredes 1998. Øresundsbroen indvies 2000. Turning Torso, Sveriges højeste bygning, stod klar i 2005.


TILBAGE


PRINT