Kontakt
Forside
BC mangekamp
BC mangekamp arkiv
BC resultater
BC statistik
BC aktiviteter
BC medlemmer
BC shoppen
Om Blue Circle
BC vedtægter

STATS
Online nu : 1
Besøgende i alt : 2024631
Medlemmer i alt : 40
MEDLEMS LOGIN
Brugernavn
Kodeord

Artikler

BC Militær Svømmeforhindringsbane 2014 23/03/2014

Så var det igen tid til at prøve en rigtig herredisciplin i BC-regi:

Militær Svømmeforhindringsbane. 

 

Søndag morgen – for flere af deltagernes næsten det samme som på vej hjem fra lørdagens aktiviteter – mødte 16 BC’er op i ført reglementerede Speedo’s i Farum Svømmehal kl. 07.00. Et SWAT team havde forinden sat en NATO godkendt international svømmeforhindringsbane op på en 50 meter bane. Svømmebanen var venligst udlånt af Livgarden, der selv benytter denne bane i forbindelse med de officielle 5-kampe turneringer. Sammen med udstyret havde vi også fået en instruktør fra den Kongelige Livgarde til at styre opsætningen samt selve konkurrencen. Et stort tak til Premierløjtnant Jan Jørgensen for den fine afvikling.

 

Jan gennemgik først banen og gav et par fif. Grundlæggende så det rigtig let ud. 50 meter med nogle forhindringer, som man skulle over eller under. De bedste på sådan en bane ville være i stand til at gennemføre hurtigere end hvad det normalt vil tage at svømme 50 meter distancen. Det skyldes, at de enkelte forhindringer kan udnyttes til at sætte af samt at springe fra....... Dette skulle dog vise kun at være i tilfælde af, at man kom rigtig op på forhindringen.

 

Efter nogle forsøg på de enkelte forhindringer gik konkurrencen i gang. Der var tale om enkeltmandsdiciplin. Resultatet var baseret på bedste tid ud af to gennemløb. Kom man ikke op på, og over den høje bro (den Irske bænk), fik man tillagt 20 sekunders straf.

 

Det viste sig hurtigt, at vinderne skulle findes i den rigtige kombination af armkræfter samt tyngdepunktsplacering. De 16 deltagere skilte sig hurtigt op i to grupper: dem med armkræfter og højt tyngdepunkt, som var i stand til at komme op på broen og så de andre. Det viste sig, at havde man ikke teknikken til hurtigt at komme op på den Irske bænk, var den ”umulig”.

 

Det andet gennemløb viste også kun marginale forbedringer ift. den første tid, så der var ikke rigtig nogle ”uheldige” gennemløb. Vinderen blev Jan Hovmand med en svømmestil, der nok var effektiv, men som piskede vandet i sådan en grad, at havde der været en anelse fedtprocent i vandet, ville der være flødeskum over det hele. Et stort tillykke til den meget kraftfulde præstation!

 

Jan Hovmand                        33,5

Henrik Aakjær                        37,2

Christian Juul Bødker              42,1

 

Efter en tur i saunaen sluttede arrangementet af med bruch på Hotel Farum Park med præmieoverrækkelse (fine præmier sponsoreret af Canon/Christian Juul), samt ny 2014 førertrøje til Christian Juul.

 

Søndagen var nu startet på en frisk måde og alle kunne drage hjem med bevidstheden om, at den valgte karriere i grunden nok var et bedre alternativ, end karriere i det danske frømandskorps. 

 

Med venlig hilsen
Jesper Pedersen, Christian Juul Bødker, Peter Juul Ottesen, Jens Kjeldgaard.

Se billeder her

Resultat

1 Jan Hovmand 33,5
2 Henrik Aakjær 37,2
3 Christian Juul Bødker 42,1
4 Henrik Merót 46,7
5 Robert Kreijtz 47,3
6 Jesper Rebien Olesen 48,1
7 Ole Skjold Hansen 51,5
8 Rene Bang Hansen 53,4
9 Michael Weile

1.14,2

10 Søren Bruun

1.15,5

11 Henrik Bergsbo

1.18,5

12 Erik Holther

1.21,2

13 Peter Juul Ottesen

1.22,1

14 Lars Hammer

1.25,6

15 Stig Bruun Andersen

1.31,3

16 Jesper Pedersen

1.34,0

21 Alle Andre

Stadig i førertrøjen efter 2. disciplin

Christian Juul Bødker

BC Stilling efter 2. disciplin 2014

 

Tilmeldte
Ingen tilmeldte endnu.
Log ind for at tilmelde dig.

TILBAGE


 

PRINT