Kontakt
Forside
BC mangekamp
BC mangekamp arkiv
BC resultater
BC statistik
BC aktiviteter
BC medlemmer
BC shoppen
Om Blue Circle
BC vedtægter

STATS
Online nu : 2
Besøgende i alt : 2024448
Medlemmer i alt : 40
MEDLEMS LOGIN
Brugernavn
Kodeord

BC aktiviteter

BC aktiviteter giver dig en oversigt over hvad der er sket ved diverse arrangementer såsom sommertouren, BC business og BC family samt referater fra Ordinær Generalforsamling og Ekstraordinær Generalforsamling.

BC Business Barsebäck 1992 14/03/1992

Lørdag den 14. marts mødtes vi kl. 0830 ved færgen i Helsingør, efter en gang morgenmad på færgen i høj sø, gik turen i biler de ca. 20 km til A-kraftværket Barsebäck.

Se invitationen til turen til Barsebäckverket her

Efter et grundigt secury check (alle havde på forhånd oplyst cpr. og pas numre) blev vi lukket ind på værket, hvor vi først fik en times foredrag om værket og A-kraft i det hele taget. Vi fik at vide at det er den ultimative form for at lave strøm, en kostpris for et kiloWatt er ca. 11 øre mod 35 øre for strøm produceret på et kulkraft værk.

Efter det spændende foredrag var det på med den hvidedragt og udstyret med geigertæller var det nu tid for at blive lukket ind i de hellige haller, nemlig selve til reaktoren. eller nærmere sagt reaktorene for der er 2. Vi kunne i fjerde sals højde se ned i selve reaktoren hvor processen foregår, vi så de store damp-turbiner, hvor det faktisk er mulighed for at varme hele Malmø op med overskudsvarmen fra kølevandet (hvis det var politisk vilje til det). derefter så vi komandobroen, hvorfra de 2 reaktore styres.

Efter ca. 3,5 time var vi færdige, og det var retur til færgen, hvor vi på hjemturen fik dejlige sandwich smurt af Charlie.

Endnu et godt BC Business arangement, blot synd at kun 12 deltog.

Image:Barsebäck.jpg

 


TILBAGE


PRINT