Kontakt
Forside
BC mangekamp
BC mangekamp arkiv
BC resultater
BC statistik
BC aktiviteter
BC medlemmer
BC shoppen
Om Blue Circle
BC vedtægter

STATS
Online nu : 1
Besøgende i alt : 2026068
Medlemmer i alt : 40
MEDLEMS LOGIN
Brugernavn
Kodeord

BC aktiviteter

BC aktiviteter giver dig en oversigt over hvad der er sket ved diverse arrangementer såsom sommertouren, BC business og BC family samt referater fra Ordinær Generalforsamling og Ekstraordinær Generalforsamling.

BC 25 års JubiTour Toscana 2015 09/09/2015

 Billedresultat for skæve tårn pisataliensk for BC´ere    


Jubi-ferie i Toscana – 25 år med verdens Bedste herreClub

Se invitationen her

Så var det endelig blevet tid for hvad vi alle har ventet på de sidste 25 år! Nemlig BC Silver Jubi tour. Vi afrejste fra Kastrup onsdag d. 9. september 2015 kl. 06.00 med Norwegian direkte fly. Landede i Pisa om formiddagen. Hvor vi blandt andet så tårnet, der er ude af lod.        

 

Derpå videre med bussen til indkvartering i Pistoia på Vores eget 4 stjernede hotel Villa Cappugi. Her gjorde de fleste brug af hotellets frokosttilbud inden poolen blev indviget.

 

Ved femtiden var der afgang til Pistoia by hvor der var arrangeret et lille stjerneløb så vi fik set lidt af den gamle by, vi samledes alle på torvet hvor der var adgang til rådhuset og vi fik set, og for de fleste besteget det imponerende Campanile klokketårn, hvorfra der var en fantastisk udsigt over byen og omegn. Herefter stod den på vinsmagning i atriumgården på Marino Marini museet. En lang dag sluttede med middag i mindre grupper rund om i den hyggelige Pistoia By.
 

Torsdag  stod den efter morgenmad og et par timer ved poolen på heldagstur.

Først med besøg i San Gimignano, der er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Toscana, og som tilmed stadig bebos af efterkommere fra de rige købmænd familier, der udgjorde byens kerneborgere i middelalderen. Dengang var byen kendt for sine tæt på hundrede, meget høje tårne som, købmændene fik bygget af lokale samt tilrejsende håndværkere. Rigdom og velstand var vigtigt for datidens købmænd, og dette illustrerede købmanden ved at få bygget et højt tårn for sine penge. Det var sådan, at jo højere tårnet blev bygget, jo mere rigdom havde købmanden. Således kunne bejlere langvejs fra beskue de mange tårne og med lethed finde frem til byens rigeste købmand og hos denne håbe på, at der boede en jomfru-købmands-datter, han kunne fri til. I dag er der 13 tårne, der stadig kan ses langvejs fra når, de mange tusinde turister valfarter til byen.


I byen sælges lokale specialiteter (vin, mad m.m.) samt klassisk toscansk håndværk (keramik, billeder, kunst m.m.). Ligeledes sælges der unikke lædervarer (tasker, jakker m.m.), som særligt damerne er interesseret i. Byen rummer små, lækre torve hvor, man kan sidde og nyde et afkølet glas lokal vin.

 

Besøg i Vinci, der er kendt for at være Leonardo da Vinci`s fødeby og det sted, han voksede op og havde sin ungdom. Byen rummer verdens flotteste og mest omfattende museum ift Leonardo da Vinci`s personlige ting fx malerredskaber, måleinstrumenter, skitser m.m. Leonardo udtænkte i middelalderen konstruktioner ift flyvemaskinen, cyklen, bilen, luftballonen samt ikke mindst menneskets geometri. Han var en fabelagtig dygtig tegner, maler, illustrator, videnskabsmand, kirurg m.m. Til sine mange studier ift menneskets krop gik han på den lokale kirkegård i Vinci i nattens mørke for at grave lig op som, han medbragte til sit værksted for at undersøge nærmere. Han tegnede nogle af verdens mest kendte illustrationer af menneskekroppens anatomiske indhold som den dag i dag er at finde i lærebøger. I Vinci spiste BC herrerne og deres bedre halvdele på byens absolut mest fantastiske restaurant La Trorretta, der serverede en overordentlig stor menu med diverse forretter, to pasta måltider, et kæmpe hovemåltid samt dessert. Dertil skønne vine. Alle tog mætte, glade og velstimulerede tilbage med turbussen til hotellet ovenpå en skøn dag.


HM


Fredag eftermiddag
- Som festlig optakt til aftenens Gallamiddag tog ca. 30 til Vinsmagning på Casal Bosco.

Vi blev afhentet på hotellet i bus og kørt lidt uden for Pistoia by, hvor vinmarkerne klatrede op ad bjerget. Da vi ankom til vinslottet Casal Bosco, blev vi taget godt i mod af søde Elinora, (var det det hun hed)? Og fik en fantastisk rundvisning. Kan godt forstå de har lagt deres slot og vinmarker i dette område, som havde den smukkeste udsigt ind i dalen og Pistoia by, og udsigt til vinrankerne op ad bjerget, som var beplantet med den lokal Sangiovese drue, som man bruger rigtig meget i Toscanske vine, men også de typiske Merlot, Cabernaet sauvignon og Chardonnay druer bruger man her som rygraden i deres finere vine.

På vej ind i vingrotterne under slottet, støder vi på de store træfade, som tårner op i lange rækker. Både de gamle fade som ikke længere bliver brugt, og de helt nye fade, hvor de lagre de bedre vine. Typisk druerne fra de yngre vinstokke blev lagret på ståltanke samt de hvis druer.

De laver også en fantastisk vinsanto (dessertvin). Den fra 2006 som de solgte på stedet, havde de netop kommet på flasker, efter de har ligget på små fade.

De havde ligeledes gang i nogle spændende projekter, hvor de har gemmer vin i lerkrukker, som skal stå en del år, uden man gør noget ved den. De aner ikke hvordan det bliver, og de må bare spændt vente på om det overhovedet kan drikkes en dag.

Efter rundvisningen omkring vinlagringen, kom vi ind i en smagehal, og fik smagt en masse forskellige vine sammen med pølse, skinke, ost etc. Der var heldigvis vin for enhver smag, og tror vi alle havde en favorit, som man vendte tilbage og smagte flere gange J

Vi var alle meget velkommen til at komme forbi en anden gang, og komme ind i deres butik og smage på vin.

MW

Fredag aften – endelig – Turens ultimative festlige højdepunkt, som alle havde set frem til – GALLAMIDDAGEN.

Festen blev afholdt i dejlige rammer på hotellet. Allerede ved ankomst fornemmedes storheden over arrangementet med flot kvindelig vejviser og forevigende fotografisk modtagelse. 48 dejlige kram og stort tillykke fra de 23 festklædte smukke kvinder og 26 pingviner, nogen i sommerlig udførelse i anledning af de sydlige himmelstrøg.

Vupti, et glas boblende velkomst ledsaget af en fornøjelig bordplan, hvor ’skruen’ og hans dejlige hustru havde brugt de lange vinteraftener til at tømme snedkerens restlager for at frembringe aftenens tilfældige plan.

Mmmm, høj stemning, mad på bordet, tilhørende vine, dejlige mennesker overalt – og så det specielle - talerne, underholdningen – hvad skulle der ske!! Take off, i rød tråd med den astronautiske / kosmonautiske bedrift ledte Erik os sikkert gennem aftenen. Og lige så sikkert og underholdende fulgte tre dejlige taler fra Schönne/Ulrik, Formanden og Arnt, der hver især havde fremtryllet forrygende og forskellige taler om foreningens storslåede bedrift – Fremragende!

Og hvad skulle så kunne slå det tænker man? Den bliver svær at følge op på – men næ, nej, selvfølgelig ikke, når man har nedsat et underholdningsudvalg, der fremtryller tre forrygende shows med Merot, Jæger, Morten og Bergsbo som gardere, mavedansere og ikke mindst bakkesangerinder, flot akkompagneret af den smukke og barmfagre ungmø Gitte, der med sin røst ikke efterlod mange øjne tørre – SMUKT.

Resten af aftenen fortonede sig i dejligt samvær og dans indtil den vidst nok næsten lyse morgen.

OSH

Bjergcykel – lørdag

En lille udbrydergruppe på ca. 15 stk. kålhøgne havde tilmeldt sig "bjerg sikel" om lørdagen - dagen efter den store 25 års gallamiddag.

Cykler af middel standard var leveret direkte til hotellet, så i det omfang vi kunne få presset hjelmen ned over skallen og få indstillet sadler og styr, så var det bare at følge de italienske guider ud i de lokale bjerge.

Opad gik det og de mest fordrukne peb og hylede hurtigt. "Heldigvis" for dem sprang en kæde på en af gedene ude the middle of no-where i et lille skovområde, så feltets samlede Fart måtte sættes ned. Men guiderne tryllede en lille by frem med en lokal cykelhandler og - vupti - dot.com så var der en ny kæde på.

Flotte landskaber, vin marker, bjerge, skov, veje og marker, - men kroppene skulle have vand.

Gårdsdagens druk kostede ofre, en måtte vende hjem. En anden valgte at reversere fordøjelsessystemet, selvfølgelig lige foran alle os andre. Så vi fik en dejlig fælles oplevelse.

En vandpost var en anden dejlig ting.

Efter et par timer retur til hotellet og nogen havde hørt at der var mulighed for endnu en kort stejl tur op af bjerget, så nogle få nåede at få en denne oplevelse med.

Bad efter kraniehjelmen blev lirket af...

EH

Søndag Tidligt op - morgenmad, udtjek og afgang fra hotellet kl. 0700 bus til Bolonga hvorfra SK2684 bragte os planmæssigt til Kastrup. Selv Hovmand fik lov at boarde flyveren selv om pas lå i Boxen på hotellet, som de sagde i lufthavnen, de havde ilegale indvandrere nok i Italien.

Farvel og tak, knus til alle fra alle vi ses igen til....... 

Stort tak til Alle for en fantastisk 25 års BC Jubitour, stort tak til Vores rejsearrangører; Susan & Alex fra "Pistoia i Næstved" og ikke mindst stor tak til Underholdnings udvalget (Merót-Jæger-Bergsbo-Chr.Juul+Morten Lås)  som gjorde Gallamiddagen til en uforglemmelig oplevelse, herfra også en kæmpe tak til modige Gitte Bisgaard.

BC Bestyrelsen

 

Se billeder fra jubituren her   

Flere billeder

  

Følgende BC´ere med fruer deltog:

Henrik Merot

Søren Bruun

Ole Skjold Hansen

Michael Weile

Ulrik Damsgaard

Henrik Aakjær

Arnt Gustafsson

Claus Olsen

Henrik Jæger

Henrik Bergsbo

Jesper Olesen

Christian Juul Bødker

Claus Michael Olesen

Peter Bisgaard

Christian Kauman

Ole Thers

Jesper Schönnemann

Morten Jensen

Kim Toftum

Jan Hovmand Larsen

Lars Boldsen Steengaard

Tem Sander

Lars Hammer

Erik Holther

Robert Kreijtz

Kim Lohmann

 

 


TILBAGE


PRINT